Невил: На Арсенал му липсва хладнокръвие


Н. Гавазов

Невил: На Арсенал му липсва хладнокръвие

Експертът на Sky Sports Гари Невил смята, че на Арсенал е липсвало хладнокръвие, за да спечели дербито срещу Тотнъм.

Преди ден Арсенал завърши наравно 2:2 с Тотнъм и този резултат увеличи изоставането на "топчиите" от лидера във Висшата лига Манчестър Сити на четири точки.

Тотнъм се върна два пъти в хода на дербито, като вторият им гол падна минута по-късно, когато Букайо Сака реализира дузпа, за да даде отново преднина на Арсенал. За Невил това означава, че "артилеристите" не са достатъчно спокойни в играта си и не знаят как да издържат на температурата на мача.

"Искам да видя спокойствие в този отбор на Арсенал, а това е трудно за постигане, защото вашият мениджър скача на тъчлинията по начин, който е невероятен.

Искам да видя страст, но също така искам да видя спокойствие и хладнокръвие. Едното сякаш противоречи на другото. Но искам да го видя в точните моменти, в точното време.

Когато вкараха втория си гол с дузпа за Сака, красива дузпа, имаше много поводи за празнуване и позволиха на феновете да почувстват, че това означава нещо.

В този отбор трябваше да има двама или трима опитни играчи, които да кажат: "Добре, съберете се. Сега се нуждаем от пълна концентрация, ние сме готови и ще доведем това до победа". Когато играта е в опасност, вашият характер се проявява.

Райс излезе на полувремето и това създаде опасност, така че защо Жоржиньо остана практически последният човек отзад, когато Сон изравни за втори път?

Разбира се, той трябваше да се справи по-добре, но когато пропуснеш минута, след като поведеш, точно за това говоря. Това е характер. Те не се нагласиха“, каза Невил в своя подкаст.

  Сподели
213