Евертън може да разпродаде звездите си


Н. Гавазов

Евертън може да разпродаде звездите си

Евертън ще трябва да организира се раздели с някои звезди през януари, ако продажбата на клуба бъде блокирана от Висшата лига.

В средата на септември Евертън обяви, че настоящият собственик на клуба Фархад Мошири се е съгласил да продаде своя дял от 94 процента на американския инвестиционен фонд 777 Partners.

Предупреждението е, че сделката все още очаква одобрение от Висшата лига, а английските футболни служители имат известни съмнения относно 777 Partners, които предизвикаха критики за начина, по който управляват другите си клубове като Стандарт Лиеж и Херта Берлин.

Евертън отчаяно се нуждае от пари, но ако Висшата лига не позволи на 777 Partners да купи мърсисайдския клуб, "карамелите" ще бъдат принудени да пуснат за продажба водещите си играчи като вратаря Джордан Пикфорд и халфа Амаду Онана през зимния трансферен прозорец.

Още през март Евертън отчете на загуба пети пореден сезон. Общият дефицит на през този период възлиза на 430 милиона паунда.

Следващия месец Евертън ще се яви пред независима комисия, разглеждаща евентуални нарушения на правилата за финансов феърплей от "карамелите", което може да създаде допълнителни проблеми за клуба от "Гудисън Парк".

  Сподели
208