Нюкасъл вкара осем на Шефилд и счупи рекордите


И. Ангелов

Нюкасъл вкара осем на Шефилд и счупи рекордите

Шефилд Юнайтед посрещна Нюкасъл Юнайтед в последната среща от шестия кръг на английската Висша лига. Днес "свраките" сътвориха голово шоу и спечелиха с невероятното 8:0 при положение, че всеки един гол бе вкаран от различен играч - Лонгстаф, Бърн, Ботман, Уилсън, Гордън, Алмирон, Исак и Бруно Гимараеш.

Рано в срещата нещата за Нюкасъл не бяха позитивни след като Харви Барнс бе сменен принудително от Антъни Гордън в 12-ата минута. В 21-ата именно Гордън се справи с Ахмедходжич и намери Лонгстаф за 1:0. В 31-ата минута корнер на Трипиър намери главата на Бърн за 2:0.

В 35-ата минута отново Трипиър от статично положение подаде на главата на Ботман за 3:0. След почивката Трипиър асистира и на Уилсън в 56-ата минута за 4:0.

В 61-ата минута Гордън впечатли с невероятна изява и гол за 5:0. В 68-ата Бруно изведе Алмирон за 6:0 през центъра на защитата. Самият Бруно направи резултата 7:0 с мощен удар в ъгъла на вратата след блокиран изстрел на Лонгстаф.

Така Нюкасъл стана третият отбор в историята със 7 записани реализатора в един мач след Челси (срещу Астън Вила през декември 2012 г.) и Манчестър Юнайтед (срещу Саутхемптън през февруари 2021 г.), но това не беше всичко.

В 87-ата минута резервата Александър Исак добави и за 8:0 с фантастично отиграване срещу вратаря. Това се превърна в рекордната победа на Нюкасъл в историята, като гост.

  Сподели
357