Мърсън: Ще се изненадам, ако Тотнъм победи Арсенал


Н. Гавазов

Мърсън: Ще се изненадам, ако Тотнъм победи Арсенал

Легендата на Арсенал Пол Мърсън заяви, че ще бъде шокиран, ако "топчиите" загубят дербито срещу Тотнъм.

Дербито на Северен Лондон ще се проведе на "Емирейтс" в  неделя. И двата отбора започнаха добре новия сезон във Висшата лига и имат по 13 точки.

Тотнъм спечели много похвали за динамичния си атакуващ футбол под ръководството на новия мениджър Анге Постекоглу и Мърсън вярва, че това може да е проблем за Спърс, които едва ли ще искат да играят по различен начин срещу Арсенал и с отворената си игра Пол залага на "артилеристите".

"Това е голямо изпитание за Тотнъм - но не толкова голямо изпитание за Арсенал, нали? Всички са луди по Тотнъм, но Манчестър Юнайтед у дома бе единственият им голям тест този сезон.

Един отбор прави това в продължение на година и половина, докато Спърс тепърва събират химията си. Арсенал си дойде на мястото през миналия сезон, като почти победи най-добрия отбор в света след 38 мача.

Въпросът е какъв стил ще възприеме Тотнъм. Не знам дали Постекоглу ще промени играта си. След като говорих с феновете на Селтик, предполагам, че няма - той играе един и същ футбол навсякъде.

Ако той не го промени, играта ще бъде отворена. И ако се изправите един срещу друг срещу Арсенал, ще има само един победител. Не знам как Тотнъм ще оцелее, като се има предвид играта на Арсенал с пас и начинът, по който движат топката между линиите, те ще унищожат Тотнъм.

Ако изберат да контраатакуват, играта ще бъде различна. Но не мисля, че този мениджър ще направи това. Така че ще бъда шокиран, ако Тотнъм спечели този мач. Ще бъда изненадан.

Не казвам, че Тотнъм няма шанс. Техните фенове няма да искат да се приберат с празни ръце.

Тотнъм не може да мисли за този мач: "Това е Арсенал, вторият най-добър отбор в страната след знаете кой". Не. Тотнъм трябва да излезе в неделя и да играе по начин, който не би могъл да направи по-добре“, заяви Мърсън.

  Сподели
246