Леви призна, че е сгрешил с Конте и Моуриньо


Н. Гавазов

Леви призна, че е сгрешил с Конте и Моуриньо

Президентът на Тотнъм Даниел Леви призна, че назначенията на Жозе Моуриньо и Антонио Конте за мениджъри са били грешка.

При Моуриньо и Конте стилът на игра на Тотнъм рязко се влоши в сравнение с времето на Маурисио Почетино. Леви направи тези жертви в името на победите, но в крайна сметка съжали за кадровите си решения и сега се опитва да се върне към корените си с помощта на Анге Постекоглу.

"Имам добри отношения и с Жозе, и с Антонио. Те са различни. Както казах на срещата с феновете снощи, направих грешка.

Те са страхотни треньори, но просто не са подходящи за този клуб. Начинът, по който те искат да печелят, е различен от начина, по който ние трябва да печелим.

Мисля, че атакуващият футбол е стилът, за който нашите фенове жадуват. Ако това означава победа с 4-3, тогава така да бъде. Техният (Моуриньо и Конте) стил на футбол... Те са доволни да играят дефанзивно и да спечелят с 1:0.

Бяхме в ситуация, в която бяхме толкова отчаяни да спечелим. Мисля, че преди четири или пет години не бихме се съгласили да спечелим по никакъв начин. Но не побеждавахме. И когато не спечелиш, феновете стават много нещастни.

Не ставаше дума за името (на треньора), а за това, че играчите искат да тичат. Аз също. Бяхме близо под ръководството на Маурисио, който е страхотен треньор и направи страхотни неща за този футболен клуб. Бяхме разочаровани и преминахме през фаза, в която си казаха: "Нека опитаме нещо друго.“ Това друго нещо не проработи“, заяви Леви.

  Сподели
263