Арсенал прекърши Евертън (видео)


Н. Гавазов

Арсенал прекърши Евертън (видео)

Голът на Леандро Тросар позволи на Арсенал да пречупи Евертън с 1:0.

Мениджърът на "карамелите" Шон Дайк направи две промени в стартовите 11 на отбора си след равенството 2-2 с Шефилд Юнайтед, като привлече Виталий Миколенко и Дуайт Макнийл вместо Нейтън Патерсън и Джеймс Гарнър.

Давид Рая дебютира на вратата на "артилеристите", заменяйки Аарън Рамсдейл. Фабио Виейра замени Кай Хаверц.

Арсенал веднага взе инициативата и започна да упражнява натиск. Играчите на Евертън бяха изключително пасивни и не се бореха за топката.

В 19-ата минута Габриел Мартинели нахлу в наказателното поле отляво и прати топката в далечния ъгъл на вратата, но голът на гостите не бе зачетен заради засада на Еди Нкетия.

Мартинели скоро беше заменен с контузия, отстъпвайки мястото си на терена на Леандро Тросар. Предимството на "артилеристите" стана тотално, но "карамелите" се защитаваха с почти целия отбор и не позволяваха на съперника да създава положения.

Точно както водата изтрива камъка, така Арсенал в крайна сметка успя проби защитата на Евертън. Това обаче се случи едва в 69-ата минута, когато Букайо Сака се откри отдясно на наказателното поле, получи пас от Мартин Едегор, след което веднага прати кълбото към Тросар. Леандро порази вратата с незабавен удар, който се отби в далечната греда - 0:1.

В крайна сметка "карамелите" започнаха да се отварят и да рискуват, но можеха да допуснат повече голове, вместо да изравнят резултата. Рая така и не се наложи да спасява отбора си.

Арсенал трябваше да се потруди, за да спечели, но резултатът не буди никакви въпроси. Евертън игра само за да оцелее, но не успя да го направи.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
290