Тен Хаг: Заради това и купихме нападател


Н. Гавазов

Тен Хаг: Заради това и купихме нападател

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг заяви, че поражението от Тотнъм показва защо е купил нападателя Расмус Хьойлунд за £72 милиона.

Юнайтед претърпя загуба с 2:0 в Северен Лондон в събота, въпреки че създаде много положения и впечатли с представянето си, особено през първото полувреме.

Тен Хаг е загрижен за това как Юнайтед използва шансовете си и се надява, че набиращият форма след контузия Хьойлунд ще помогне на отбора с реализация.

"Мисля, че това бе много добро първо полувреме за Манчестър Юнайтед, с изключение на това, че трябваше да отбележим.

Създадохме добри положения, натиснахме топката много добре, накарахме противника да тича, сменяхме добре позициите. Имахме много добри положения за гол и заслужавахме дузпа. Не знам защо не беше отсъдена. Имаше дузпа. Абсолютно. Играчът промени посоката на топката с високо вдигната ръка. Но какво да се прави, остава да се приеме.

Получихме бързо три жълти картона и трябваше да го имаме предвид. Не е позволено. Това бяха жълти картони по избор. И тогава ние излязохме от играта. В една атака те имаха две големи възможности, като удариха гредата два пъти.

Не започнахме по най-добрия начин второто полувреме и не бе необходимо да допуснем първия гол. Не спряхме да играем, но и не отбелязахме.

Трябва да запазиш хладнокръвие и да продължиш да работиш с топката, вместо да се суетиш. И когато опонентът влезе по-дълбоко, можеш да играеш по-праволинейно.

Мисля, че халфовата линия беше добра. Разбира се, винаги можеш да играеш по-добре, но ние търсихме гол и е неизбежно да напуснеш свободните зони. Но халфовете нямат нищо общо с това – по-скоро за защитата.

Не се притеснявам от играта ни в нападение, но се притеснявам от реализирането на шансове. Знаем това и затова купихме нападателя. В понеделник играта не бе достатъчно добра, но имаше резултат. Днес мачът бе нормален, но не победихме тук. Трябва да приемем положителното и да продължим да вярваме.

Загубата никога не е приятна. Както винаги, можеш да обвиняваш само себе си. Да, трябваше да вкараме. Трябваше да вкараме и да успокоим публиката и противника. През първото полувреме беше толкова тихо на стадиона, защото отнехме доверието им в себе си. Ако бяхме вкарали, мачът щеше да е наш“, заяви Тен Хаг.

  Сподели
592