Нюкасъл гони Топ 4 срещу Брайтън


И. Ангелов

Нюкасъл гони Топ 4 срещу Брайтън

Нюкасъл Юнайтед - Брайтън
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 18.05.2023 г.
Час: 21:30 ч.

До скоро Нюкасъл изглеждаше сигурен в класиране в топ 3 на Висшата лига, но загубата от Арсенал и неочакван равен с Лийдс постави тима на границата на топ 4 наравно по точки с Ман Юнайтед и само точка над Ливърпул, който показва невероятен прогрес в последно време. У дома "свраките" обаче имат само 2 загуби за сезона и само Ман Юнайтед (8) е допуснал по-малко от тима на Еди Хау (13).

Брайтън изненадва непрестанно този сезон и бърка сметките на отборите на високо. След унизителната загуба с 5:1 от Евертън не се очакваше тимът да отговори с 3:0 над Арсенал, който гонеше първото място в неделя. "Чайките" спечелиха 28 точки на гости в кампанията и Нюкасъл (31) е един от трите отбора, които се справят по-добре (Арсенал - 39; Ман Сити - 36 т.).

В двата тима има някои проблеми с липсващи играчи. При домакините продължават да липсват Ласелъс, Крафт, Лонгстаф, Ричи и Фрейзър. При гостите - Лалана, Марч, Уебстър, Модер, Сармиенто и Лампти, а под въпрос са Фелтман и Енцисо.

Брайтън също е в състезанието за европейските позиции. Има сценарий, в който тимът прескача и Ливърпул в таблицата, който в момента се намира на 7 точки пред шестото място на гостите. Очаква се ожесточена битка в този случай защото и двете страни търсят победата и качеството в нападение е на много високо ниво.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Брайтън 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брайтън (Роберто де Зерби)
 
Стийл
   
Дънк
Колуил
Кайседо
Еступинан
Грос
Гилмор
Буонаноте
Алистър
Митома
Фъргюсън
Исак
Уилсън
Алмирон
Уилок
Бруно
Жоелинтон
Бърн
Трипиър
Ботман
Шар
   
Поуп
 
Нюкасъл (Еди Хау)

Обоснована прогноза: Нюкасъл - Брайтън 2:1

  Сподели
654