Фенове на Нюкасъл: Клубът е свързан с кървава диктатура


Н. Гавазов

 Фенове на Нюкасъл: Клубът е свързан с кървава диктатура

Фенове на Нюкасъл коментираха информацията, че клубът принадлежи на саудитски собственици.

"Казахме, че Висшата лига никога не е трябвало да допуска тази сделка да се осъществи, тъй като това означаваше, че една суверенна държава ще контролира Нюкасъл Юнайтед. Сега е написано черно на бяло това, което сме знаели през цялото време.

Новината означава, че "правните и обвързващи гаранции“, дадени от PIF на Висшата лига, че правителството на Саудитска Арабия няма да се намесва в управлението на клуба, са неверни, тъй като Ясер ал-Румаян беше установен в съда като председател на правителството.

Новината идва, когато други фигури в саудитската диктатура започнаха да се чувстват достатъчно уверени, за да се асоциират публично с Нюкасъл.

Обединението на феновете на Нюкасъл NUFC на Нюкасъл призовават фенските групи и политическите фигури в Североизтока да нарушат договора си за мълчание относно ужасната истина, че една от най-кървавите диктатури на планетата е свързана с нашия клуб. Обадете се да говорите сега и да окажете натиск върху Висшата лига да преразгледа сегашната собственост на Нюкасъл.

Те не могат да бъдат собственици поради грубите си нарушения на човешките права и техните уверения, че правителството на Саудитска Арабия няма да участва по никакъв начин в управлението на клуба, вече са доказани като неверни“, се казва в изявление на феновете на Нюкасъл.

Припомняме, че в хода на съдебно дело в Съединените щати с участието на фонда PIF, който притежава контролния пакет акции в Нюкасъл, се оказа, че фондът и ръководителят на клуба Ясер Ал-Румаян могат да бъдат пряко свързани с правителството на Саудитска Арабия.

  Сподели
272