Сити и Тотнъм в битка за европейската сцена


П. Пенков

Сити и Тотнъм в битка за европейската сцена

Манчестър Сити - Тотнъм
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 10.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Майк Дийн

В отложена среща от английската Висша лига, Манчестър Сити приема Тотнъм Хотспър на "Ийстландс". Целта пред гражданите е да изместят Арсенал от третата позиция, но топчиите притежават 5 точки преднина, но и мач повече. Почти сигурно съставът на Роберто Манчини си осигурява участие в Шампионската лига през следващия сезон, тъй като в момента заема четвъртата позиция, а петия Ливърпул е на 4 точки зад тях, но и с мач повече в актива си.  Преди седмица Сити прекъсна серията си от два поредни успеха във Висшата лига, като загуби с минималното 2:1 гостуването си на Евертън. След двубоя с Тотнъм, пред Манчестър Сити предстои финала за ФА Къп, където ще се изправи срещу Стоук Сити.

Менидъжърт на Сити Роберто Манчини ще реши в последния момент дали да разчита на нападателя си Карлос Тевес. Аржентинецът пропусна последните четири срещи на тима, поради разтежение, но вече е възстановен. Гарет Бари се очаква да бъде на линия, след като се излекува от лека травма.

Съперникът им Тотнъм е шести във временното подреждането, след като бе изместен от петата позиция от Ливърпул, който постигна победа с 5:2 като гост на "Крейвън Котидж". Преди две седмици шпорите преътпяха поражение от Челси с 2:1 на "Стамфорд Бридж", което в края на сезона може да им коста петото място, което дава право на игра в турнира Лига Европа. След загубата от сините, състава на Хари Реднап успя да измъкне само точка при домакинството си на Блекпул, завършило наравно 1:1.

В Тотнъм няма да могат да разчитат на някои от своите ключови играчи. Гарет Бейл, Беноа Асу-Екото и Том Хъдълстоун са аут, докато Питър Крауч и Лука Модрич са под въпрос. Стивън Пиенар може да пропусне срещата със Сити, поради болки в глезена, докато Джонатън Уудгейт, Ледли Кинг, Уилсън Паласиос и Алън Хютън със сигурност няма да вземат участие. Джермейн Джинас се бори с контузия в бедрото, получена по време на срещата с мандарините.

Манчестър Сити спечели пет от последните си шест домакински срещи, докато Тотнъм спечелиха само 2 от общо 12 точки като гости. Евентуална победа би гарантира мястото на Сити в Шампионската лига.

Прогноза: Манчестър Сити - Тотнъм 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

11 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)
16 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0 (ФА Къп)
25 април Блекбърн - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
01 май Манчестър Сити - Уест Хем 2:1 (Висша лига)
07 май Евъртън - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)

Тотнъм:

13 април Тотнъм - Реал Мадрид 0:1 (Шампионска лига)
20 април Тотнъм - Арсенал 3:3 (Висша лига)
23 април Тотнъм - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)
30 април Челси - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
07 май Тотнъм - Блекпул 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Тотнъм

120 мача
42 победи за Манчестър Сити
30 равенства
48 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 171:165 за Манчестър Сити


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 2.00
Равен - 3.30
Тотнъм - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.90
Равен - 3.40
Тотнъм - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
315