Ливърпул ще се възползва от поражението на Тотнъм


П. Пенков

Ливърпул ще се възползва от поражението на Тотнъм

Ливърпул - Нюкасъл
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 01.05.2011
Час: 14:00
Съдия: Питър Уолтън

Ливърпул посреща Нюкасъл Юнайтед на стадион "Анфийлд" в двубой от 35-я кръг на от английската Висша лига. Мърсисайдци са шести във временното подреждане с актив от 52 точки, само на 3 от петия Тотнъм, който в събота претърпя поражение с 2:1 при гостуването си на "Стамфорд Бридж". В послендите три изминали кръга от първенството, Ливърпул показа добра игра, като в крайна сметка след тези три мача успя да добави нови 7 точки в актива си. След загубата, която нанесе Уест Бромич на червените с 2:1, в началото на месеца, съставът на Кени Далглиш успя да се реваншира на феновете си, поднасяйки им класика у дома срещу гостуващия Манчестър Сити. Седмица по-късно Ливърпул измъкна трудно точка от гостуването си на Арсенал, а в последвалия двубой разгроми Бирмингам с 5:0 пред собствена публика на "Анфийлд".

Контузени за Ливърпул остават Мартин Кели, Стивън Джерад, Глен Джонсън и Даниел Агер. Мениджърът Кени Далглиш заяви, че се надява да може да разчита на нападателя Анди Керъл. 35-милионното попълнение на Ливърпул, който напусна свраките през януари, пропусна победата над Бирмингам, поради контузия в коляното, но изглежда, че вече е напълно възстановен. Младият бранител на червените - Джак Робинсън бе принуден да напусне играта срещу Бирмингам, поради схващане, но е напълно възстановен и е готов да заеме място в стартовите 11.

Нюкасъл Юнайтед вече са си осигури участие в елита и през следващата кампания, така че няма за какво да се борят, въпреки че червените са един от най-големите съперници в историята им. Свраките са 12-ти в подреждането, на 6 точки разлика от зоната на изпдащите, като тима е регистирал досега общо 10 победи, 11 равенства и 13 поражения. Съставът на Алън Пардю не се представя никак добре в последните няколко седмици, като тима успя да спечели само 2 точки в последните си три мача. Нюкасъл Юнайтед загуби с 1:0 гостуването си на Астън Вила, в началото на месец, след което записа равенства 0:0 и 1:1 съответно срешу Манчестър Юнайтед и Блекпул.

Вратарят на Нюкасъл - Стийв Харпър се завръща след претърпяна контузия в коляното. 36-годишният страж пропусна последните две срещи на свраките, но сега пътува за "Анфийлд".  Капитанът Кевин Нолан се възстанови от болките, които изпитваше в бедрените мускули, докато Стивън Айрлънд ще пропусне остатъка от сезона, поради травма в глезена. Хатем Бен Арфа продължава рехабилитацията си, докато Дани Гутри, Леон Бест, Дан Гослинг и Алън Смит остават аут.

Ливърпул нямат загуба откакто Кени Далглиш пое поста мениджър на клуба, докато Нюкасъл спечелиха само точка в последните си девет гостувания.

Прогноза: Ливърпул - Нюкасъл 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

20 март Съндърланд - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
02 април Уест Бромич - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
11 април Ливърпул - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)
17 април Арсенал - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
23 април Ливърпул - Бирмингам 5:0 (Висша лига)

Нюкасъл:

19 март Стоук Сити - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)
02 април Нюкасъл - Уулвърхемптън 4:1 (Висша лига)
10 април Астън Вила - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
19 април Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
23 април Блекпул - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Нюкасъл

143 мача
67 победи за Ливърпул
36 равенства
40 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 246:183 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.44
Равен - 4.33
Нюкасъл - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.45
Равен - 4.10
Нюкасъл - 7.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167