Мартинес сравни Онана с Виейра и Фелайни


Н. Гавазов

 Мартинес сравни Онана с Виейра и Фелайни

Старши -треньорът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес говори за новака в Евертън Амаду Онана.

Във вторник Евертън потвърди трансфера на 19-годишния Онана от Лил за £33,5 милиона. Мартинес е убеден, че белгийският полузащитник ще успее в клуба, който тренира от 2013 до 2016 г.

"Той наистина е интересен играч. Знам, че понякога е трудно да се измери потенциалът, когато говорим за играчи.

Говорим за 20-годишен младеж, който вероятно е един от най-талантливите млади играчи на своята възраст в европейския футбол. Ние го ценим толкова много в Белгия.

Той вече е играл в две големи лиги, в Германия и Франция. Дойде в Лил за големи пари и няма да се уплаши, ако се премести в нов проект срещу голяма трансферна сума.

Той има физиката и ръста на играч, когото феновете на Евертън познават много добре. Той е тип играч като Маруан Фелайни. Разбирам вълнението около Евертън, защото те имат един от най-обещаващите играчи в европейския футбол.

Сигурен съм, че Евертън ще го използва в по-дефанзивна роля или като "box-to-box“, където той ще използва физиката си. Ако говорим за игра без топка, той е един от най-ярките млади играчи със своята напористост, способността да оказва натиск и да влизате в наказателното поле.

Понякога ми напомня на младия Патрик Виейра по начина, по който дриблира“, заяви Мартинес.

  Сподели
272