Арсенал е близо до покупката на Зинченко


Н. Гавазов

  Арсенал е близо до покупката на Зинченко

Арсенал се доближава до сделка с Манчестър Сити за подписа на Александър Зинченко, съобщава инсайдерът Фреди Пакстън, който е близо до "артилеристите".

Според Пакстън, който си сътрудничи с няколко британски издания като The Guardian, The Times и FourFourTwo, английските шампиони са готови да продадат Зинченко за около 35 милиона паунда.

Добрите отношения на Александър с Микел Артета, който преди това асистираше на Хосеп Гуардиола в Сити, желанието на играча да играе редовно и факта, че Арсенал смятат Зинченко не само за ляв бек както Пеп, но го виждат и в центъра на халфовата линия.

Преговорите между клубовете постигнаха значителен напредък, включително на фона на юлската сделка за трансфера на Габриел Жезуш в Арсенал. Николо Шира потвърждава предстоящия трансфер на Зинченко, съобщавайки, че украинецът вече се е договорил с "артилеристите" за договор до 2027 г. В същото време Манчестър Сити, след продажбата на украинеца, трябва да завърши прехода на левия защитник на Брайтън Марк Кукурела.

  Сподели
417