Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (13.04 - 20.04)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (13.04 - 20.04)

Топ-първенствата в Европа навлязоха в своята заключителна фаза и борбата за разпределение на призовите места, както и тази за оцеляването в елита ще стават все по-ожесточени. За съжаление, полуфиналите от турнира за Купата на Англия ни лишиха от възможността да наблюдаваме изявите на някои играчи, а снощният двубой между Нюкасъл и Юнайтед не успя да ни предложи нещо значимо. За сметка на това, в Италия станахме свидетели на битки, в които имаше много обрати и изненадващи резултати. В Германия Байерн напомни за себе си, а във Франция Олимпик Марсилия се доближи на точка от лидера Лил и битката за титлата ще бъде повече от гореща. „Черешката" на тортата обаче бе на „Бернабеу", където милиони зрители станаха съпричастни на поредното Ел Класико. Кои са героите на изминалата седмица - само и единствено във FUTBOL TV.

Представяме ви: Dream Team за периода 13.04- 20.04. Тактическата постройка е 4-4-2.

 

ВРАТАР

Грегъри Купе (ПСЖ)

В поредният кръг на Лига 1, вратарят на ПСЖ Грегъри Купе изигра по най-блестящият начин двубоя срещу бившия си клуб Олимпик Лион. В крайна сметка, тима воден от Клод Пюел не успя да отбележи гол, въпреки че през по-голямата част от двубоя нападателите на „хлапетата" имаха абсолютно превъзходство. Това всъщност доведе и до тяхната загуба, като една от основната причина е именно Купе, който успя да опази вратата си чиста.

Подгласници: Антониоли (Чезена)

 


ЗАЩИТА

Матс Химелс (Борусия Дортмунд)

Химелс изигра поредният си силен мач през сезона. Преди двубоя феновете на лидера в класирането бяха обезпокоени от сблъсъка с Фрайбург, защото в лагера на съперниците се подвизаваше Сисе, който в много от срещите донесе сам успеха на своите. В този мач обаче, нападателят беше напълно обезличен и не успя да застраши нито един път вратата на дормундци. Когато в защита всичко е добре, нещата стават по-лесни и за нападателите. В резултат - 3:0 за Борусия.


Пепе (Реал Мадрид)

За съжаление на милионите зрители по света, първото „Ел Класико" не ни предложи много емоции и не бе така зрелищно, поради което може би Пепе изпъкна толкова ярко в мача. Португалецът бе поставен в центъра на терена, което удиви мнозина специалисти, но очевидно Моуриньо знаеше какво прави - Пепе не позволи на Меси да се разиграе, а след изгонването на Албиол се завърна на обичайната си позиция. Защитникът бе основната причина да бъде неутрализиран голмайстора на „блауграна" и ще бъде интересно да видим на каква позиция играе в следващите мачове на отбора си - над задачата ще бъде добре да помисли и Гуардиола.


Кристиан Сапата (Удинезе)

Не е лесно да се изправиш срещу Кавани, Лавеци и Хамшик, особено на „Сан Паоло". Колумбийският национал в състава на фриулците Сапата обаче се справи блестящо със задълженията си и не позволи на звездите на „партенопеите" да застрашат вратата на Ханданович.


Фабрицио Колочини (Нюкясъл)

Когато отборът ти завърши наравно срещу лидера в класирането е добре, а когато това стане без да си допуснал гол, е не само равносилно на успех, а и добър атестат за твоята защита. Именно това направиха бранителите на „свраките" срещу Юнайтед, обезличавайки напълно Рууни и Ернандес. А от ариегарда на домакините най-много следва да отличим Колочини. Аржентинският защитник се представи страхотно в мача срещу Юнайтед и не само успя да неутрализира нападателя на „червените дяволи" Хавиер Ернандес, но умело се позиционираше, хвърляше се без страх в единоборствата и демонстрира впечатляваща скорост. Избран за играч на мача, а ние от FUTBOL TV също му отдаваме нужното признание

Подгласници: Сахо (ПСЖ), Фланаган (Ливърпул), Самба (Блекбърн)

 


ПОЛУЗАЩИТА

Жулио Баптища (Малага)

За пореден път Баптища напомни за себе си. Играчът на Малага намира място в сборният отбор на FUTBOL TV за втори път и то с основание - бившият играч на Рома и Реал Мадрид отбеляза два гола, като при второто попадение показа добра игра и с глава. Ще се измъкне ли Малага? Ако бразилеца продължава с добрите си изяви, напълно е възможно отбора му да оцелее.


Бастиан Швайнщайгер (Байерн Мюнхен)

Немският национал даде всичко от себе си в мача срещу втория в класирането Байер Левркузен - не спря да тича, да се бори и бе в основата на атаките за своя отбор. Записа и две асистенции, а мюнхенци пометоха своя съперник и кандидат за титлата с 5:1!


Стефано Маури (Лацио)

Лацио продължава да удържа четвъртото място в класирането. В поредният кръг на Серия А римският отбор успя да постигне победа в Сицилия, където по принцип е много трудно за който и да е тим. „Орлите" не само успяха да го направят, но и разгромиха своя противник Катаня. Маури бе навсякъде по терена, активно участваше в атаките на своите, записа асистенция и сам вкара гол. Справедливо бе избран за играч на мача, а ние го включихме в нашия символичен отбор.


Дмитрий Пайе (Сент Етиен)

От самото начало на сезона Пайе се представя много добре и на практика не изигра нито един слаб мач. В поредния кръг на Лига 1 обаче, атакуващият полузащитник просто изригна, оформяйки дубъл срещу Нанси, като по този начин донесе победата с 2:1 за „зелените", след като преди това противникът бе повел в резултата. А вторият му гол просто трябва да влезе в учебниците по история и да се изучава във футболните академии.

Подгласници: Малуда (Челси), Инлер (Удинезе), Мюлер (Байерн Мюнхен), Парехо (Хетафе)

 

 


НАПАДАТЕЛИ


Марио Гомес (Байерн Мюнхен)

Едва ли някой си спомня колко хеттрика вече записа Гомес от началото на сезона? По-важното е, че го направи в най-значимия момент за отбора си - в края на шампионата, когато пред мюнхенци няма друга алтернатива, освен класиране на третото място, което ще им позволи участие в Шампионската лига догодина. Впечатляващото е, че това се случи срещу кандидата за титлата и втория в класирането, а изумителното е, че на вратата на Леверкузен беше Адлер, който преживя нещо повече от кошмар.


Маурицио Пиниля (Палермо)

С основание, всеки футболен фен би си задал въпроса: Къде е Ернандес, който вкара два от головете срещу Рома? Ние обаче предпочетохме чилийският национал Маурицио Пиниля, защото той бе истинската заплаха за „вълците - заработи сам дузпата, която вкара, а освен това, бе твореца на головете на Ернандес, който от своя страна трябваше само да вкара топката в мрежата. Две асистенции, гол и играч на мача според нас са достатъчно основание да включим Пиниля в сборния отбор на FUTBOL TV.

Подгласници: Дрогба (Челси), Освалдо (Еспаньол)

 


Старши - треньор

Андреас Йонкер (Байерн Мюнхен)

В поредния, 30 кръг на Бундеслигата, Байерн Мюнхен прекърши шампионските амбиции на Байер Левркузен, разгромявайки „аспирините" с впечатляващия резултат 5:1. По-важното е, че баварците направиха важна крачка по пътя си към третото място и дадоха надежди на изстрадалите си фенове, че догодина могат да мерят сили в Шампионската лига.

Най-любопитното в целия мач е, че дебют на треньорския мостик на Байерн направи бившият помощник на Луис ван Гаал Андреас Йонкер. Впечатляващото е, че той се довери от самото начало на Клозе и го постави зад Гомес, като на десния фланг изпрати Мюлер. Ние не знаем какъв подход в отношенията си с футболистите е избрал сънародника на Ван Гаал. Но се видя, че играчите излязоха с настроение и дадоха всичко от себе си срещу фаворита преди мача. Има ли треньор в света, който да не мечтае за подобен дебют?

 

  Сподели
192