Сър Алекс: В шок съм от решението на рефера


Н. Гавазов

Сър Алекс: В шок съм от решението на рефера

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана много разочарован след нулевото равенство срещу Нюкасъл и смята също така, че реферът в срещата Лий Пробърт е бил длъжен да отсъди 11-метров наказателен удар за нарушение на Дани Симпсън срещу Чичрито в добавеното време. Той обясни, че е видял много ясно ситуацията и заяви, че бранителят на Нюкасъл е фаулирал неговия футболист.

"Чиста дузпа за Ернандес, бях на добра позиция и видях това ясно. Аз бях в шок, когато реферът му показа и жълт картон. Добре, да приемем, че не е дал дузпа, но да му покаже жълт картон, това е нещо прекалено. Обидно е", заяви Сър Алекс на пресконференцията след мача.

Шотландският специалист добави също така, че не е видял ясно другите две спорни ситуации в мача, които рефера подмина - съприкосновението между Андерсон и Льовенкрандс, след което датчанинът падна в наказателното поле на Юнайтед, както и играта с ръка на Тиоте след удара на Уейн Руни

"Не ги видях добре по време на мача и не мога да кажа нищо", допълни Сър Алекс.

"Стартовите 20 минути Нюкасъл игра добре и водеше играта. След това ние подобрихме действията си и владеехме повече топката от тях, а нашите играчи се оказаха в добри положения за гол. За съжаление, не успяхме да разтревожим стража на Нюкасъл и да отбележим гол", добави мениджъра на Юнайтед.

"Мисля, че се намираме в доста добра позиция, въпреки загубата на двете точки. Ситуацията ни е по-добра в сравнение със съботната и имаме да изиграем още пет мача", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
123