Помощник на Тухел: Кепа умее да чете мислите на съперника


Н. Гавазов

Помощник на Тухел: Кепа умее да чете мислите на съперника

Арно Михелс, който е помощник-мениджър на Челси, коментира победата с 2:1 над Плимут в осминафиналите на ФА Къп.

Тухел не успя да присъства на мача, тъй като се зарази с коронавирус.

"До 60-ата минута можехме да водим с 3:1 и не използвахме много положения, центрирания и пасове в наказателното поле. Нямахме късмет и три пъти ударихме гредата на съперника, но в същото време всъщност си вкарахме автогол, създавайки определени затруднения за себе си. Още повече, че в края на мача се доведохме до дузпи. Но все пак в мача за купата основната задача е да отидем по-далеч и ние се справихме с това.

Кепа? Не е само дузпата, а представянето му като цяло. Той игра страхотно. Той провежда последните срещи на високо ниво, демонстрирайки надеждна игра. Аз съм доволен от него. Той е страхотен играч и човек, който непрекъснато доказва нивото си и надеждността си в тренировките и заслужава доверие.

Той има страхотна статистика по отношение на дузпите и го е доказал многократно - два пъти в Купата на лигата, а също и в Суперкупата на Европа с Виляреал. Дори на тренировките е трудно да го победиш. Той знае как да чете мислите и намеренията на играчите на противника и днес това му помогна да запази победния резултат за нас", заяви Михелс.

  Сподели
530