Карамелите ще се изравнят с Нюкасъл


П. Пенков

Карамелите ще се изравнят с Нюкасъл

Нюкасъл - Евъртън
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 05.03.2011
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб

Деветият във временното подреждане Нюкасъл се изправя срещу 11-я Евертън в среща от 29-я кръг от английската Висша лига. Свраките заемат средна позиция във временното подреждане, като притежават реални шансове за финиширане на сезона на позиция, която да им осигури участие в турнира Лига Европа. В момента свраките притежават актив от 36 точки, като е само на 3 точки зад шестото място, заемано от Ливърпул, който осигурява участие във втория по ранг европейски турнир. Нюкасъл загуби всякакви шансове за спечелване на трофей през този сезон, тъй като отпадна от турнира ФА Къп, в третия кръг на надпреварата, от Стивънидж. Преди две седмици Нюкасъл постигна победа с 2:0 при гостуването си на Бирмингам, а в следващия кръг регистрира реми 1:1 при домакинството си на Болтън.

Нападателят на Нюкасъл Шола Амеоби може да се завърне в игра срещу карамелите. Амеоби беше аут от началото на месец февруари, поради счупена брадичка, но наскоро се върна отново към тренировки. Дани Гутри се оттърси от разтежението си, докато шансовете за игра на съотборника му Джоуи Бартън бяха определени като 50/50. Райън Тейлър е наказан, след като получи червен картон срещу Болтън, докато Дан Гослинг, Алън Смит и Хатем Бен Арфа остават в лазарета на Нюкасъл.

Съперникът им Евертън е само на 2 позиции зад Нюкасъл, като притежава 3 точки по-малко в своя актив след 27 изиграни срещи, от които от спечелил само седем. След като продължи участието си в турнира ФА Къп след изпълнение на дузпи срещу Челси, Евертън прекрати представянто си в надпреварата, след като в петия кръг загуби с минималното 1:0 при домакинството си на Рединг. Така пред карамелите остава единственото борбата във Висшата лига, като преди седмица състава на Дейвид Мойс победис 2:0 Съндърланд на собствения си "Гудисън Парк".

Евертън няма да може да разчтита на дуото си Маруан Фелани и Тим Кейхил. Фелани ще трябва да се подложи на операция на глезена си, което няма да му позволи да се включи в игра до края на сезона, докато Кейхил ще отсъства около 3 седмици, поради травма в ходилото. Нападателят Джермейн Бекфорд е готов да започне като титуляр, след като се появи като резерва срещу Рединг.

Прогноза: Нюкасъл - Евертън 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

02 февруари Фулъм - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
05 февруари Нюкасъл - Арсенал 4:4 (Висша лига)
12 февруари Блекбърн - Нюкасъл 0:0 (Висша лига)
15 февруари Бирмингам - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
26 февруари Нюкасъл - Болтън 1:1 (Висша лига)

Евъртън:

05 февруари Евъртън - Блекпул 5:3 (Висша лига)
13 февруари Болтън - Евъртън 2:0 (Висша лига)
19 февруари Челси - Евъртън 1:1 - 3:4 сл. дузпи (ФА Къп)
26 февруари Евъртън - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
01 март Евъртън - Рединг 0:1 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Нюкасъл - Евъртън

152 мача
61 победи за Нюкасъл
33 равенства
58 победи за Евъртън
Голова Разлика: 230:224 за Нюкасъл


Коефициенти от bet365:
Нюкасъл - 2.60
Равен - 3.20
Евъртън - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Нюкасъл - 2.55
Равен - 3.20
Евъртън - 2.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148