Гуардиола назова шестима, които могат да са нападатели


Н. Гавазов

Гуардиола назова шестима, които могат да са нападатели

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола посочи шест варианта за това кого може да използва за позицията на нападател.

"Не можем да забравим колко добре се справихме в близкото минало със същия състав, който имаме сега. Както всички клубове, ние се стремим да станем по -добри, да укрепим нашия състав, защото хората са склонни да се променят. Едни и същи играчи в определен момент съответстват на едно ниво, а с времето нивото им пада. След това те могат да повишат нивото си, а могат и да не го направят.

Имаме четири или пет играчи в академията, на които можем да разчитаме абсолютно. Лиъм Делап е един от тях. Имаме много играчи, които могат да играят на тази позиция: Рахим Стърлинг, Феран Торес, Габриел Жезуш, дори Риад Марез и Джак Грилиш.

Нямаме типичен нападател като Лиъм, но можем да намерим алтернативи. През последните години винаги съм чувствал, че вкарваме много голове, независимо дали играем със или без нападател. Трябва да подобрим играта си, да увеличим темпото и желанието за успех, последователно демонстрирайки това във всеки мач. Това е целта - трябва да играем по -добре и да оказваме висока преса, а когато сме в дълбока защита, трябва да бъдем по -надеждни. Също така трябва да подобрим играта при статичните положения. Това е, което искаме и което ще се опитаме да постигнем", заяви Гуардиола.

  Сподели
198