Гуардиола: Артета ще поправи ситуацията


Н. Гавазов

Гуардиола: Артета ще поправи ситуацията

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази подкрепа за колегата си Микел Артета след победа с 5: 0 над Арсенал.

"Нямам никакви съмнения за него. Той е толкова силен, че ще анализира и коригира ситуацията.

Не говоря за него като за приятел, а като професионалист. Когато работехме заедно, аз се учих от него. Той ни помогна много. Той ми помогна много, за да постигнем всичко, което сме постигнали заедно, а аз научих много от него.

Мисля, че той ме научи на много неща, които можем да използваме в момента. Видът на отбора, който сега има Манчестър Сити, дължим на него и на работата, която е свършил.

Не можем да забравим, че той е лишен от пет или шест ранени играчи: Томас Партей, Бен Уайт и други. Трудно е да се справиш с това.

Това е труден старт, когато играеш срещу Челси, най -добрият отбор в Европа, а след това срещу нас, защото сме шампиони на Висшата лига. Не е лесно.

Той е повече от добър треньор. Той има правилния характер, той е лидер и всички го обичахме невероятно. Бяхме разстроени, когато той си тръгна.

Понякога хората очакват и искат незабавно добри резултати. Но отборът, срещу който играхме днес, не е отборът, за който е мечтал, защото имат шест, седем, осем контузии - контузии на наистина важни играчи.

Аз съм му голям фен и съм почти сигурен, че ще имат добър сезон, ако запазят доверието към него", заяви Гуардиола.

  Сподели
162