ВЛ ще глоби клубовете от "голямата шестица"


Н. Гавазов

ВЛ ще глоби клубовете от

Следващата седмица Висшата лига трябва да вземе решение за наказанието на клубовете от  Голямата шестица за опита им да участват в Еевропейската Суперлига.

Припомняме, че по-рано през май УЕФА доста леко наказа Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Тотнъм за скандала със Суперлигата, като взе предвид бързата реакция и искреното разкаяние от страна на английските топ клубове.

Но останалите 14 клуба във Висшата лига са много по-войнствени към Голямата шестица, чиито босове преди това загубиха постовете си във всички комисии и работни групи в лигата.

Както стана известно на Sky, през следващите дни клубовете от Висшата лига ще вземат окончателното решение относно паричните санкции за клубовете от Голямата шестица. Тези глоби могат да достигнат десетки милиони лири.

Преговорите за санкциите за размирниците започнаха по-рано през май и първоначално, казва източникът, ставаше въпрос за наказване на всеки клуб от Голямата шестица с глоба от 15 милиона паунда и премахване на точки, макар и замразени.

Клубовете от "голямата шестица" могат да бъдат принудени веднага да платят глоби, а след това и да бъдат лишени от част от бъдещите приходи от телевизионни предавания.

  Сподели
211