Клоп: Ман Сити нямаше да е шампион с нашето количество травми


Н. Гавазов

Клоп: Ман Сити нямаше да е шампион с нашето количество травми

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че Манчестър Сити не би спечелил Висшата лига през този сезон, ако бе изправен пред същата епидемия от контузии, която сполетя "червените".

Почти през целия сезон Клоп бе принуден да закърпва дупки в центъра на отбраната, след като загуби лидера на отбраната си Върджил Ван Дайк още в петия мач от кампанията. Много скоро след това Джо Гомес и Джоел Матип се присъединиха към заместник-капитана на Ливърпул в лазарета.

Според Клоп възможността да завърши в топ 4 на Висшата лига и да се класира за Шампионска лига не е най-лошият резултат за сезона за Ливърпул. Юрген е уверен, че без Рубен Диаш, Джон Стоунс и Емерик Лапорт Сити би изпаднал в подобна ситуация.

"Футболен отбор е като оркестър, където много хора работят заедно и ако загубите един елемент, можете да продължите да функционирате, но ако загубите два, става по-трудно.

Както казах по-рано тази година, с толкова травми, колкото имахме, е невъзможно да станем шампиони. Без шанс. За никой.

Колкото и добър да е Сити, те нямаше да спечелят лигата без тримата си централни защитници. Юнайтед също нямаше да спечели без трима централни защитници.

Приспособихме се малко към обстоятелствата, прегърнахме трудностите и извлякохме максимума от нашата ситуация. Ако победим в неделя, попаднем в Шампионска лига, тогава това ще бъде най-добрият резултат. Това е всичко.

Попитайте сега Манчестър Юнайтед дали им харесва Лига Европа. Те ще кажат да. Те са щастливи да играят на финала и имат шанс за победа.

Така е и при нас: свършихме чудесна работа, макар и не тази, която искахме“, заяви Клоп.

  Сподели
236