Съндърланд ще иска реванш за загубата с 5:1 от Нюкасъл


П. Пенков

Съндърланд ще иска реванш за загубата с 5:1 от Нюкасъл

Съндърланд - Нюкасъл
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 16.01.2011
Час: 14:00
Съдия: Хауърд Уеб

В друг дерби двубой от неделния ден в английската Висша лига, Съндърланд приема Нюкасъл Юнайтед на "Стейдиъм ъф Лайт". Черните котки на Стив Брус имат претенции към пробиване в челната петица, след като в момента Съндърланд е шести с актив от 33 точки, на 3 точки зад петия Тотнъм, който приема Манчестър Юнайтед на "Уайт Харт Лейн", само няколко часа по-късно. Тима се представя добре в първенството от началото на година, като записа две победи. Първата от тях бе при домакинството им на Блекбърн Роувърс, когато черните котки постигнаха класическа победа с 3:0 над розите. Само няколко дни по-късно Съндърланд победи Астън Вила като гост с минималното 1:0 и така продължи успешната си серия. За жалост на всичките фенове червено-белите отпаднаха от турнира за Купата на Англия, след като в третия кръг на легендарната надпревара загубиха с 2:1 домакинството си на Нотс Каунти.

Мениджърът на Съндърланд Стив Брус стиска палци за състоянието на капитана Лий Катърмоул и нападателя Дани Уелбек. Катърмоул беше принуден да пропусне последните две срещи на тима, поради остри болки в гърба, като Брус опредли шансовете му за игра срещу Нюкасъл - на 50/50. Съотборникът му Дани Уелбек, който беше аут в продължение на 3 седмици с разтежение, получено по време на двубоя с Астън Вила на 5 януари, има същите шансове за поява на терена. Бранителят Недъм Онуоха трябва да се завърне в игра, след като се възстанови напълно от разтежението си, а Боло Зенден е на разположение след изтърпяно наказание. Майкъл Търнър и Джон Менса се очаква отново да отсъстват, докато Фрейзър Кембъл продължава възстановяването си на травмата в коляното си.

Нюкасъл Юнайтед пък се намира само на 3 позиция от съперника си в този кръг, като състава на Алън Пардю се девети, с 5 точки по-малко в актива си от черните котки. В последният изигран кръг от първенството свраките постигнаха впечатляваща победа с 5:0 при домакинството си на последния във временното класиране - Уест Хем. Само 3 дни по-късно Нюкасъл отпадна от борбата за спечелването на Купата на Англия, след като записа поражение с 3:1 при визитата си на Стивънидж.

Нападателят на Нюкасъл Анди Керъл е аут за неделното дерби срещу Съндърланд, тъй като все още се възстановявае от травмата в слабините си. Така той се присъединява към халфа Чейк Тиоте, който започва изтърпяване на наложеното му наказание за 3 срещи, което означава, че свраките няма да мога да разчитат на двама от най-добрите си играчи през този сезона. Въпреки това, Хосе Енрике, Стивън Тейлър, Хонас Гутиерес и Шола Амеоби трябва да са на линия, докато халфа Дан Гослинг беше включен в състава за първи път след своето завръщане в игра от дългосрочна контузия в коляното.

Според мен Съндърланд ще търся реванш за загубата с 5:1 от свраките в първата среша през настоящия сезон и макар и трудно ще победят.

Прогноза: Съндърланд - Нюкасъл 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Съндърланд:

26 декември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
28 декември Съндърланд - Блекпул 0:2 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Блекбърн 3:0 (Висша лига)
05 януари Астън Вила - Съндърланд 0:1 (Висша лига)
08 януари Съндърланд - Нотс Каунти 1:2 (ФА Къп)

Нюкасъл:

26 декември Нюкасъл - Манчестър Сити 1:3 (Висша лига)
28 декември Тотнъм - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)
02 януари Уигън - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
05 януари Нюкасъл - Уест Хем 5:0 (Висша лига)
08 януари Стивънидж - Нюкасъл 3:1 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Съндърланд - Нюкасъл

115 мача
37 победи за Съндърланд
33 равенства
45 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 189:176 за Нюкасъл


Коефициенти от bet365:
Съндърланд - 2.00
Равен - 3.25
Нюкасъл - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182