Тери отрече, че е признал пред Коул за расизъм


Н. Гавазов

Тери отрече, че е признал пред Коул за расизъм

Бившият капитан на Челси и Англия Джон Тери отрече твърденията на Карлтън Коул, че е признал на бившия нападател на Уест Хем за обида на расова основа на  Антон Фердинанд.

Напомняме, че през 2011 г. Тери бе заподозрян, че по време на мач между Челси и КПР се е обърнал към брата на Рио Фърдинанд с фразата "f ***** g black c ** t“.

Джон категорично отрече вината си и дори бе оправдан от съда, но Футболната асоциация (ФА) реши да пренебрегне всякакви правни норми и да се направи на по-голям светец от папата. Футболните чиновници, противно на всякакъв здрав разум, наказаха Тери и освен това го лишиха от капитанската лента няколко месеца преди Европейското първенство. Съответно това доведе до сътресения и в националния отбор – тогавашният наставник на "Трите лъва" Фабио Капело не скри възмущението си от действията на бюрократите и в знак на съпричастност към легендата на Челси напусна поста си.

В скорошно интервю за Stoppage Time TV Коул си припомни инцидента и заяви, че Тери му е доверил истината.

"Раснах с Дже-Ти и не видях тази страна от него. Бях разстроен, затова му се обадих и казах: "Защо направи това?".  Той отговори: "Това бе момент на лудост, не знам защо го направих", заяви Коул.

Това разкритие на Карлтън ядоса Тери, който побърза да обвини приятеля си в лъжа.

"Джон Тери твърдо отрича обвиненията, които Карлтън Коул отправи към него. Това е лъжа и никога не се е случвало, а освен това г-н Тери е оправдан по  всички тези обвинения от съда.

Карлтън Коул никога не е говорил за това с г-н Тери, ФА или полицията. И това е поради причината, че тези обидни думи никога не са били произнесени", се казва в изявление, публикувано от Джон.

  Сподели
271