Ще успее ли Нюкасъл да се върне към успехите?


П. Пенков

Ще успее ли Нюкасъл да се върне към успехите?

Уигън - Нюкасъл
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 02.01.2011
Час: 18:00
Съдия: Хауърд Уеб

Отборите на Уигън Атлетик и Нюкасъл Юнайтед се изправят един срещу в последен двубой от 21-я кръг в английската Висша лига. Латикс заемат 17-та позиция, опасно близо до зоната на изпадащите, като имат актив от 20 точки, с 1 повече от Фулъм, който се намира в опасната зона. В последните два мача от изминалата 2010 година, състава на Роберто Мартинес успя да спечели 4 точки. Три от тях бяха извоювани при гостуването им на Уулвърхемптън, завършило при резултат 2:1 в полза на Уигън. Два дена по-късно Латикс завръшиха наравно 2:2 в двубой с един от основните конкуренти за титлата през настоящата кампания - Арсенал.

Уигън няма да могат да разчитат на плеймейкъра си Чарлс Н'Зогбя и на защитника Антолин Алкараз. Първият ще трябва да изтърпи наказание от 3 срещи, след като получии червен картон по време на мача с Арсенал, докато Алкараз страда от контузия в слабините. Новото попълнение на тима Адриан Лопес, който бе играч на Депортиво Ла Коруня, може да се появи в игра. Емерсън Бойс и Франко ди Санто все още не са готови да се върнат в игра, докато Виктор Мойзес и Джеймс Маккарти са дългосрочно отсъстващи.

Съперниците им Нюкасъл Юнайтед са 12-ти във временното подреждане с 22 инкасирани точки. Нюкасъл изпрати несполучливо изминалата 2010 година, след като в последните два мача свраките регистираха 2 поражения. В първият двубой те загубиха у дома от Манчестър Сити с 1:3, а в дена по-късно бяха победени от Тотнъм с 2:0 на "Уайт Харт Лейн".

Нападателят на Нюкасъл Анди Керъл е под съмнение за гостуването на Уигън. 21-годишният футболист се бори с контузия в слабините. Добрата новина е, че капитана на тима Кевин Нолън се завръща в игра след изтърпяно наказание, а Хосе Енрике и Сол Кембъл също са на линия. Дан Гослинг прогресира при възстановяването си в травмата си в колянто, докато Хатен Бен Арфа и Райън Тейлър са дългосрочно отсъстващи.

Прогноза: Уигън - Нюкасъл 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

30 ноември Арсенал - Уигън 2:0 (Карлинг Къп)
04 декември Уигън - Стоук Сити 2:2 (Висша лига)
11 декември Евъртън - Уигън 0:0 (Висша лига)
26 декември Уулвърхемптън - Уигън 1:2 (Висша лига)
29 декември Уигън - Арсенал 2:2 (Висша лига)

Нюкасъл:

28 ноември Нюкасъл - Челси 1:1 (Висша лига)
05 декември Уест Бромич - Нюкасъл 3:1 (Висша лига)
11 декември Нюкасъл - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
26 декември Нюкасъл - Манчестър Сити 1:3 (Висша лига)
28 декември Тотнъм - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уигън - Нюкасъл

10 мача
5 победи за Уигън
2 равенства
3 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 12:11 за Уигън


Коефициенти от bet365:
Уигън - 2.60
Равен - 3.20
Нюкасъл - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174