Сър Алекс: Нашата цел е да бъдем лидери и след 4 януари


Н. Гавазов

Сър Алекс: Нашата цел е да бъдем лидери и след 4 януари

Възобновявайки общуването си с журналистите преди срещите на Юнайтед, мениджърът на отбора Сър Алекс строго предупреди журналистите да бъдат по-отговорни в своята работа и разказа за състоянието на отбора. Както е известно, раздразнен от това, че някои средства за масова информация на няколко пъти преиначиха думите му след двубоя със Сити на 10 ноември, босът отмени своите ежеседмични пресконференции в последния един месец и даваше интервюта само за радио Magic 1152. Днес обаче шотландският специалист даде своята първа пресконференция на базата в Карингтън в навечерието на мача със Съндърланд, който е част от 19 кръг на Висшата лига на Англия.

„Аз искам да се обърна към журналистите от вестниците. Прекратих всякакво общуване с някои от вас в продължение на няколко седмици, защото ми дойде до гуша от вашите измишльотини. Задачата на журналиста е да казва само истината. Ако вие не можете да го правите това, то значи сте сбъркали своята работа", цитира думите на Сър Алекс официалният сайт на клуба.

„Вие може да цитирате мои изказвания, но аз няма да търпя когато вие променяте какво аз говоря. Ако това се повтори още един път, с това всичко ще приключа - ще ви бъде забранен достъпът дотук и аз искам да разберете това, което казвам", продължава шотландският специалист.

По-късно Сър Фъргюсън потвърди, че очаква, че Едвин ван дер Саар ще завърши своята кариера в края на сегашния сезон. В последните години холандецът обикновено подписваше нов договор с отбора, но сега 40-годишният вратар не е потвърдил желанието си да остане и шотландският специалист се готви да продължи без него.

„Ние планираме вече, че това е последният сезон на Едвин. Разбира се, заинтересовани сме от неговия опит и знания, но все още не сме обсъждали с него въпроса да остане и продължи работата си тук. Относно Линдегаард ние може да го регистрираме едва след 4 януари, защото дотогава са почивните дни. Това означава, че за мача със Сток Сити ние не може да го използваме. Но сега тренираме заедно с него и това е много важно. Това само по себе си ще му донесе голяма полза и ще му позволи да набере нужната форма, защото все пак не е играл няколко седмици", коментира Сър Алекс ситуацията с вратарите.

При „червените дяволи" няма нови травмирани играчи, освен тези за които вече знаем - Скоулс и О'Шей. Миналата седмица обаче Нани, Андерсон, Карик и Видич са били повалени от вирус.

„Пол Скоулс и Джон О'Шей са извън строя и няма да вземат участие в неделя. Уес Браун също имаше проблеми през седмицата, но вероятно ще бъде готов за неделя. Позитивното следствие от отлагането на двубоя с Челси е, че ако мачът се бе играл, по всяка вероятност ние нямаше да можем да разчитаме на Видич, Андерсон, Нани и Карик, които страдаха от грип. За следващата седмица обаче очаквам и четиримата да са на линия, защото тренираха нормално през последните дни", коментира ситуацията Сър Алекс.

„Навлизаме в един напрегнат период, въпреки че два двубоя през декември бяха отменени заради лошото време. Все пак ще трябва да изиграем четири мача за седем дни, което е много сериозно изпитание, но ние имаме състав, който може да се справи с това предизвикателство. Този период започва срещу един отбор, който се намира в много добра форма. Съндърланд. Аз мисля, че Стив постоянно прогресира с него. Провървя ни с тях по-рано през сезона. Много ни провървя, защото взехме там точка и това бе много трудно гостуване. В такива срещи да победиш става все по-трудно и борбата за титлата ще става все по-тежка. Като гост Съндърланд не играе добре, но в последно време Стив оправи нещата. Нека обаче си припомним двубоя им срещу Челси, когато те можеха да спечелят с шест или седем на нула. Представиха се наистина брилянтно, това бе може би един от най-силните двубои на този тим, на които аз съм бил свидетел. Бруси е изградил един страхотен отбор и ако някой си мисли, че ще ни бъде лесно срещу тях, се лъже жестоко", продължава Сър Алекс.

„Някой ме попита: „Вие сте удивен, че оглавявате турнирната таблица?". Аз се удивявам обаче на това, че хората се изненадват, колко лесно водещите отбори губят точки и не искат да признаят, че в момента е много трудно да играеш във Висшата лига. Аз се учудвам, че за вас-пресата- това е сюрприз. Мисля, че това е много труден шампионат. Вземете например Съндърланд, който е един прекрасен пример. Преди няколко седмици те бяха в долната част на класирането, а сега са близо до зона УЕФА, което означава, че няколко победи или загуби могат да де издигнат или върнат на старото място, понеже плътността е голяма. Моята цел е да оглавяваме турнирната таблица и след 4 януари. Ако бъдем лидери тогава, значи добре сме си свършили своята работа и именно така ще подходим към предстоящия мач", добави шотландският специалист.

Сър Алекс отдаде дължимото и на младият нападател Даниел Уелбек, който в момента играе под наем за Съндърланд и с добрата си игра потвърди правотата на Боса, че играчът се нуждае от постоянна игрова практика.

„ Точно това бе и причината да го изпратя там - за да има постоянна игрова практика, и съм щастлив, че се развива по най-добрия начин. В последно време той се приближи много до основния ни състав, но никога не е играл толкова, както сега при Брус. Един от проблемите му бе, че неговото футболно майсторство изпревари физическата му кондиция и това водеше до проблеми в единоборствата с твърдите защитници. Но вижте го сега - станал е много по-силен, по-мощен и уверен. Мисля, че е един от най-добрите играчи на Съндърланд. Ние постоянно наблюдаваме всички наши играчи, които са отдадени под наем, това е част от работата на нашите скаути, които всяка неделя следят кадрите ни", завърши пресконференцията Сър Алекс.

 

  Сподели
131