Юнайтед е уверен в покупката на Дембеле


Н. Гавазов

Юнайтед е уверен в покупката на Дембеле

Манчестър Юнайтед е уверен в покупката на нападателя на Олимпик Лион Муса Дембеле.

Както е известно, "червените дяволи" търсят голаджия от миналото лято, когато продадоха на Ромелу Лукаку на Интер.

Юнайтед бе близо до привличането на доказан голмайстор през януари, но Ерлинг Холанд шокира мениджъра на "червените дяволи"  Оле Гунар Солскяер, отправяйки се от РБ Залцбург към Борусия Дортмунд.

През последните месеци много нападатели бяха свързвани с преход към "Олд Трафорд", включително Лаутаро Мартинес от Интер и Тимо Вернер от РБ Лайпциг.

За "дяволите“ е очевидно, че нито Мартинес, нито Вернер смятат клуба си за приоритетен вариант. Първият иска да играе със своя идол Лионел Меси за Барселона, а вторият се надява на покана от Ливърпул.

В тази ситуация, според Daily Star, Юнайтед реши да се съсредоточи върху Дембеле, който вкара 22 гола през този сезон, като се вземат предвид всички състезания.

През последните шест месеца скаутите на Юнайтед са наблюдавали 23-годишен французин поне три пъти и сега са готови да представят предложението си в размер на около 60 милиона паунда. Финансовите проблеми, свързани с ранния край на сезона в Лига 1 поради пандемията на коронавирус оставят Лион без друг избор, освен да се раздели със своя голмайстор.

Челси също така проявява интерес към Дембеле, но на "Олд Трафорд" са убедени, че бившият играч на Селтик и Фулъм предпочита да играе за Юнайтед.

  Сподели
186