Челси ще се хвърли за победата срещу Нюкасъл


П. Пенков

Челси ще се хвърли за победата срещу Нюкасъл

Нюкасъл - Челси
Стадион: "Сейнт Джеймс Парк", Нюкасъл
Дата: 28.11.2010
Час: 15:30
Съдия: Андре Маринър

В първи двубой от неделния ден от 15-я кръг в английската Висша лига, Нюкасъл Юнайтед приема на "Сейнт Джеймсис Парк" тима на Челси. Свраките заемат 12-та позиция във временното класиране с актив от 18 точки. Досега те са регистирали обшо 5 победи, 3 равенства и 6 загуби. В последните три кръга от първенстовото те загубиха доста точки. Преди две седмици те загубиха у дома от Блекбърн с 2:1, а в последвалия междинен 13-ти кръг записаха нулево равенство срещу Фулъм. В последният изминал кръг те загубиха визитата си на Болтън, като състава на Оуен Койл постигна категоричния резултат 5:1.

Мениджърът на Нюкасъл Крис Хътън няма да може да разчита на цетралните бранители - Фабрицио Колочини и Майк Уилямсън. И двамата получиха наказания за 3 срещи и няма да могат да помогнат на тима. Освен това отсъстващия за Нюкасъл са още: Леон Бест, Стийв Харпър, Дан Голсинг, Хатем Бен Арфа и Райън Тейлър.

Съперниците им Челси вече не оглавяват временното класиране след развието в съботния ден от кръга. Лидери вече са Манчестър Юнайтед, които постигнаха разгромна победа над Блекбърн с 7:1, като 5-те от попаданията бяха отбелязани от българина Димитър Бербатов. Втори в подреждането са Арсенал, които постигнаха трудн победа с 4:2 при гостуването си на Астън Вила в пилотния двубой от кръга. В последният изминал кръга от първенството, състава на Карло Анчелоти загуби гостуването си на Бирмингам с минималното 1:0, така че днес лондончани ще трябва да спечелят три точки ако искат да запазят шансове за титлата.

Лошата новина за феновете на Челси е, че Джон Тери отново няма да може да се включи в игра поради силни болки в крака си, но се очаква да бъде на линия през следващата седмица. Франк Лампард, който наскоро получи контузия в слабините, започна да тренира с останалия състав, но все още не е готов да влезе на терена. Юри Жирков също може да се завърне след седмица, докато Майкъл Есиен е наказан.

Прогноза: Нюкасъл - Челси 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

31 октомври Нюкасъл - Съндърланд 5:1 (Висша лига)
07 ноември Арсенал - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
10 ноември Нюкасъл - Блекбърн 1:2 (Висша лига)
13 ноември Нюкасъл - Фулъм 0:0 (Висша лига)
20 ноември Болтън - Нюкасъл 5:1 (Висша лига)

Челси:

07 ноември Ливърпул - Челси 2:0 (Висша лига)
10 ноември Челси - Фулъм 1:0 (Висша лига)
14 ноември Челси - Съндърланд 0:3 (Висша лига)
20 ноември Бирмингам - Челси 1:0 (Висша лига)
23 ноември Челси - Жилина 2:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Нюкасъл - Челси

124 мача
41 победи за Нюкасъл
32 равенства
51 победи за Челси
Голова Разлика: 179:158 за Челси


Коефициенти от bet365:
Нюкасъл - 5.00
Равен - 3.60
Челси - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189