Карагър обясни защо Ливърпул е останал в сянката на Арсенал


Н. Гавазов

Карагър обясни защо Ливърпул е останал в сянката на Арсенал

Джейми Карагер смята, че Ливърпул е останал в сянката на Арсенал по време на игровата си кариера заради по-малко ефективната трансферна политика.

В края на 90-те и началото на 2000-те Ливърпул се опита да бъде в крак с водещите отбори по отношение на разходите на трансферния пазар, но така и не успя да спечели Висшата лига.

В същия период Арсенал спечели две титли под ръководството на Арсен Венгер. Карагър обяснява това с факта, че Жерар Улие, който тогава тренираше "червените", имаше по-лошо чувство за талант.

"Мисля, че харчехме приблизително колкото  Арсенал, но голямата разлика между Улие, на който се възхищавам, и Арсен Венгер, бе, че Венгер е геният на трансферния пазар.

Купихме Емил Хески за 11 милиона паунда, Венгер купи Анри за 11 милиона паунда. Купихме Ник Бармби за 6 милиона лири, те купиха Робер Пирес за 6 милиона паунда.

Те също така подписаха със Сол Кембъл безплатно по това време. Просто техните играчи станаха суперзвезди, докато нашите станаха много добри играчи.

Вие видяхте това с Кристиан Циге. Мисля, че той вероятно бе най-високоплатеният играч във Висшата лига, но когато играеше ляв бек за Ливърпул, изглеждаше, че това е краят на кариерата му", заяви Карагър.

  Сподели
232