Силва е недоволен, че ФИФА и УЕФА са игнорирали играчи на Сити


Н. Гавазов

Силва е недоволен, че ФИФА и УЕФА са игнорирали играчи на Сити

Полузащитникът на Манчестър Сити  Бернардо  Силва определи като несправедливо  игнорирането на футболистите на Сити от страна  на ФИФА и УЕФА по отношение на престижните индивидуални награди.

Няпомняме, че в списъка с 10 номинирани за званието  Играч на годината  според УЕФА имаше само един представител на Сити, представляван от крилото Рахим Стерлинг. В същото време Ливърпул незабавно делегира четирима играчи тук, включително носителя на наградата Виргил Ван Дак.

Положението се оказа още по-лошо при аналогичната награда на ФИФА, тъй като за нея не бе номиниран нито един футболист на Сити, докато Хари Кейн и Еден Азар попаднаха сред десетте номинирани. Силва, който не само направи требъл с клуба си, но и спечели Лигата на нациите с португалския национален отбор, намира това за несправедливо.

"Вътре в отбора говорим за това и, разбира се, чувстваме несправедливост. Но най-важното е, че спечелихме трофеи и в допълнение станах победител в Лигата на нациите.

Въпреки това, тези, които издигат номинираните, имат право да избират играчите.

Мисля ли, че някой ден ще споря за тези награди? Гарантирам ви само, че ще работя усилено всеки ден. Миналият сезон се оказа  страхотен и искам да проведа  този сезон още по-добре. Искам да бъда един от най-добрите в света", заяви Силва.

  Сподели
108