Бивш футболист на Ливърпул иска обезщетение от ВАДА


Н. Гавазов

Бивш футболист на Ливърпул иска обезщетение от ВАДА

Бившият защитник на Ливърпул Мамаду Сако, който сега защитава цветовете на Кристал Палас, съди Световната антидопингова агенция (ВАДА) за грешка в провеждането на допинговия тест.

Напомняме, че през април 2016 г. Сако бе спрян от футбола за 30 дни поради факта, че в неговия допинг тест бе намерено забранено вещество. Заради дисквалификацията защитникът не успя да помогне на Ливърпул във финалния мач от  Лига Европа със Севиля (1: 3), а също така, според самия играч, забраната му е струвала мястото във френския национален отбор за Евро 2016. По-късно Сако бе оправдан, тъй като намереното в кръвта му вещество не е в списъка на забранените.

Според източника Сако иска от ВАДА материална компенсация в размер на 13 милиона паунда (около 14,5 милиона евро), твърдейки, че доходите му като играч, както и ценността на личния му бренд са спаднали значително след напускането на Ливърпул.

ВАДА отрича отговорността си напускането на Сако от  Ливърпул, обяснявайки трансфера с личен конфликт между защитника и Юрген Клоп.  

  Сподели
467