Нюкасъл размаза Астън Вила (видео, снимки)


Т. Михайлов

Нюкасъл размаза Астън Вила (видео, снимки)

Завърналият се във Висшата лига тим на Нюкасъл размаза Астън Вила с 6:0 в мач от втория кръг на най-силното първенство в света. Това бе първа среща за “свраките” на техния “Сейнт Джеймсис парк” през сезона, тъй като преди седмица те стартираха на “Олд Трафорд” със загуба от Манчестър Юнайтед с 0:3.

“Черно-белите” бяха абсолютен властелин на терена  и заслужено взеха трите точки, макар че още в 9-ата минута Стилиян Петров и компания можеха да поведат. Джон Карю обаче изпусна от дузпа, стреляйки високо над гредата. В 12-ата минута Джоуи Бартън даде аванс на Нюкасъл със страхотен гол в горния ъгъл на Фридъл.

Това вдъхнови “свраките” и в 31-ата минута те удвоиха чрез Кевин Нолан. След тъч Хонас Гутиерес центрира, Керъл продължи с глава към далечната греда, където чакаше Нолан. Три минути по-късно и Анди Керъл бе точен с удар от около 10 метра след разбъркване от корнер.

През втората част диктатът на Нюкасъл продължи и в 68-ата минута отново Керъл с мощен удар с левия крак от 15-ина метра довърши виланите. В 87-ата минута Нолан заби топката във вратата за 5:0 след центриране от корнер. В последната минута на продължението Керъкл оформи своя хеттрик. 9-ката подаде от дясното крило към Сиско, който беше отляво. Той му върна в пеналта и последва елегантен удар покрай безпомощния Фридъл.

Видео: Тук
Галерия от срещата: Тук

  Сподели
169