Лампард: Кристиенсен струва поне колкото Дайк


И. Ангелов

Лампард: Кристиенсен струва поне колкото Дайк

Легендата на Челси Франк Лампард сподели мнението си, че защитникът Андреас Кристиенсен е поне толкова добър колкото Върджил ван Дайк от Ливърпул, който бе закупен този сезон за 75 милиона лири. 21-годишният Кристиенсен прекара 2 сезона под наем в Мьонхенгладбах, но в малкото си изяви този сезон показа качество.

"Дори и да бяхме закупили Ван Дайк, Кристиенсен щеше да се справи със ситуацията, той е такъв играч. Около играчи като него се градят отбори. Той нямаше да има проблем с конкуренцията. Аз тренирах с него докато бях там. Всички бяхме наясно с качествата му.

"Той идваше да тренира с мъжете още на 16 и беше много впечатляващ. Някои млади играчи не бяха готови за скоростта на играта, да правят решения с топката когато играеха с нас. Но дори на онази възраст виждахме спокойствието и погледа, които му помагаха да се впише. 

"На тази възраст и с този талант в момента той струва ужасно много пари. Челси подписа с него дългосрочно и можете да предложите каквато цена поискате за него. Те никога няма да го продадат. Той няма да ходи никъде. Много е важно той да влезе във форма за тези големи мачове, защото той е ключов играч и идва най-важният сезон в кампанията."

  Сподели
185