Конте: Не можем да се мерим с Юнайтед и Сити на пазара


И. Ангелов

Конте: Не можем да се мерим с Юнайтед и Сити на пазара

Мениджърът на Челси Антонио Конте призна по заобиколен начин, че за неговия отбор не е лесно да се бори с Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити на пазара за играчи. "Сините" подобриха трансферния си рекорд с Алваро Мората през лятото за 58 милиона лири, но това е далеч под сумите, плащани от отборите от Манчестър. Сега Челси се свързва с играчи като Питър Крауч и Анди Керъл в зимния прозорец:

"Това е въпрос за клуба. Със сигурност сега има една реалност, с която трябва да се борим. Но аз не зная. Не съм в положение да отговоря на такива въпроси.

"В този момент, за Рос Баркли аз смятам, че клубът се възползва от добрата възможност да го закупи. Той е важен англичанин и не похарчихме много пари. Рос се оценява далеч над 15 милиона. 

"Аз мисля, че в Англия е много трудно да се спечели титлата, по-трудно, отколкото е в другите държави. Защото започваш с шест отбора, които се целят в титлата. Това е единствената страна, в която има такава ситуация. Същевременно е много трудно да се пребориш за място в топ 4. Миналата година Манчестър Юнайтед и Арсенал останаха навън.

"Преди два сезона Ливърпул и Челси бяха извън, а Челси беше 10ти. Но трябва да сме готови за битка за топ 4. Няма да е лесно защото това е цел за всеки отбор."

  Сподели
109