Клоп: Кариус трябва да се подобри


И. Ангелов

Клоп: Кариус трябва да се подобри

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че вратарят Лорис Кариус ще трябва да покаже подобрение в играта си. След победата с 4:3 над Манчестър Сити Клоп разкри, че смята Кариус да бъде титулярният вратар на тима в бъдещето, но преди срещата със Суонзи в понеделник германецът каза:

"Наистина ли мислите, че ще променя решението си толкова бързо?," започна Клоп когато бе запитан за грешките на Кариус в срещата със Сити. "Много е трудно да си вратар или централен защитник в Ливърпул защото никой не ти прощава след една грешка. Откакто аз съм тук с всяка грешка хората реагират като на бедствие.

"Ако всеки друг вратар сбърка, той остава фантастичен и трябва да го купуваме. Но аз съм доволен от вратарите при нас. Лорис Кариус трябваше да направи спасяване при първия гол, дори тогава да мислех, че това е изпълнение от световна класа. 

"Той е много добър вратар и затова го купихме. Имаше трудности, но той се адаптира. Има много добри неща в играта му - аз ги харесвам, защото са естествени за него. Но, разбира се, той трябва да се подобри. Той знае това. Сега той е първи избор, което означава, че може да играе и отново да допусне такава грешка. Ние не искаме това, но е възможно. В последните седмици видях много добри неща от него и затова той играе."

  Сподели
80