Моуриньо не знае, защо се бавят преговорите за Санчес


Н. Гавазов

Моуриньо не знае, защо се бавят преговорите за Санчес

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че не знае, защо клубът все още не е оформил трансфера на нападателя на Арсенал Алексис Санчес. Към момента Юнайтед и Арсенал обсъждат не само трансфера на Санчес, но и прехода на Хенрих Мхитарян в противоположно направление. Двата клуба имаха намерение да използват потенциалните си нови попълнения за мачовете през уикенда, но просрочиха сроковете по регистриране на футболистите.

"Защо възникна забавянето? Не знам. Нямам никакви новини. Мисля, че всеки отлично разбира, че се намираме в процес на преговори. Особено когато мениджърът на Арсенал открито говори за това, няма никакъв смисъл да крием или отричаме случващото се.

По такъв начин Мхитарян е наш играч, Санчес е футболист на Арсенал. Отчитайки, че утре играем, аз искам да се отстраня от тези разговори и да се съсредоточа на най-важното - мачът.

Понякога хората си мислят, че мениджърите взимат важно участие в процеса на съгласуване на трансферите. Мисля, че това зависи от профила на клуба и от това, как са разпредели задълженията. В нашия случай, когато нещата стигнат до масата за преговори, на мен ми харесва да изляза от играта. Вън съм от играта и просто спокойно чакам новини.

Ако подпишем с него (Санчес), ще си поговоря с вас за това, какво може да даде той на нашия отбор. Но сега Алексис е играч на Арсенал, не е мой футболист, за това за мен няма смисъл да разсъждаваме за това, какво може или не може да се случи", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
95