Тосун коментира привличането на Уолкът


И. Ангелов

Тосун коментира привличането на Уолкът

Новият нападател на Евертън Дженк Тосун коментира пристигането на нападателя на Арсенал Тио Уолкът в състава на Евертън. Мениджърът на "карамелите" Сам Алърдайс привлече двамата нападатели през зимния трансферен прозорец, при наличието на имена в атака като Рууни, Калвърт-Люин и Ниасе. Тосун пристигна за 27 милиона лири по-рано през януари, докато Уолкът струва 20 милиона лири на тима.

"Тио е страхотен играч. Той е доказан и се справя добре в Арсенал много години. Аз бих казал, че това е огромно попълнение за нас. Аз мисля, че ще се сработим добре. Ние вече имаме талантливи играчи в състава и съм сигурен, че и той ще допринесе.

"Евертън е голям клуб. Сам Алърдайс изигра голяма роля в моя трансфер и аз се почувствах желан. Да играя в Англия е сред най-големите ми мечти. Това е отбор с прекрасни фенове и голяма история. 

"Трансферът на Уолкът не поставя напрежение върху мен. За мен е чест. Аз искам да стана пример за подражание в Турция. Има страхотни играчи в Турция, но е трудно да пробият и искам да помогна като отворя вратата за тях."

  Сподели
158