Травмата на Ван Дайк може да има сериозни последици


Н. Гавазов

Травмата на Ван Дайк може да има сериозни последици

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк може да подложи на риск съединителната си тъкан, ако избърза със завръщането си на терена след неотдавнашната травма на подколянното сухожилие. Това е мнението на бившия доктор на Челси Ралф Роджърс.

"Такива травми ги определяме като увреждане на меките тъкани и единственото, което знаем за тях е, че те са склонни да намалят своята еластичност, а оттам това води до склонност към травми от страна на футболиста. Когато натоварвате мускула, той започва да кърви вътре в цялата област и в крайна сметка поразява самия мускул.

Ако възстановяването му не протече правилно, тогава мускулът няма да работи гладко. Това е мускул, в него има влакна и неправилно лечение ще води до рецидиви на стари травми. Много е важно постепенно да се увеличава натоварването в процеса на рехабилитация и да започва такава даже при леки увреждания на меката тъкан, особено при мускулите от задната част на бедрото. Впрочем, аз нямам никакви съмнения, че в Ливърпул са наясно с това и ще приложат правилното лечение", заяви Роджърс.

 

  Сподели
112