Преговорите за продажбата на Нюкасъл се провалиха


Н. Гавазов

Преговорите за продажбата на Нюкасъл се провалиха

Мениджърът на Нюкасъл Рафа Бенитес рискува да остане без трансферен бюджет за януари, след като преговорите за продажбата на клуба завършиха с провал. През последните месеци собственикът на "свраките" Майк Ашли водеше преговори с финансиста Аманда Стейли, която представлява интересите на инвестиционен фонд от Близкия Изток.

Майк бе забелязан да обядва с Аманда, което накара пресата да избърза да съобщи, че в преговорите е настъпил пробив. Сега става ясно, че страните така и не са успели да съгласуват стойността на клуба от "Сейнт Джеймсис Парк".

Ашли е поискал над 350 милиона паунда за клуба, който закупи през 2007 година за 134 милиона паунда. В същото време Аманда отказа да подобри офертата от 250 милиона паунда. В края на краищата по инициатива на Майк преговорите окончателно бяха прекратени. Клубът обаче остава за продажба и Ашли очаква други инвеститори.

"Сделката и дори продължаването на преговорите с Аманда се оказаха невъзможни. Опитът за постигане на компромис бяха загуба на време", съобщи източник, близък до Ашли.

 

  Сподели
123