Конте за смените на Азар: Не е важно, дали един играч е щастлив или не


Н. Гавазов

Конте за смените на Азар: Не е важно, дали един играч е щастлив или не

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че не се безпокои от реакцията на полузащитника Еден Азар на това, че италианецът често го сменя в последните мачове. Напомняме, че 27-годишният футболист записа пълни 90 минути само в един от последните осем срещи.

"Говорим за играч, който неотдавна имаше сериозна травма на глезена и операция. Обикновено трябва да се отделя по-голямо внимание на подобни ситуации. През сезона един футболист може да има подеми и спадове. Нормално е играч да не се намира винаги в най-добрата си форма. Моята задача е да се постарая да го наоравя по-добър, да го въведа в оптималната физическа кондиция и да приема най-доброто решение за отбора по време на мачовете.

Аз съм мениджърът и аз решавам. Не е важно, дали отделно взет играч е щастлив или не. Такава ситуация възниква само тук. Вас много ви безпокои, дали един футболист е щастлив или не. Това не е важно. Моята задача е да правя най-доброто за отбора и клуба, а не щастлив отделен играч. Иначе рискуваме да завършим на 20-то място в таблицата", заяви Конте.

 

  Сподели
376