Моуриньо е близо до нов договор с Юнайтед


Н. Гавазов

Моуриньо е близо до нов договор с Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се намира на крачка от подписването на нов договор до 2021 година. Както е известно, португалският специалист едва преодоля половината от своето тригодишно съглашение, което сключи, когато зае мястото на Луис ван Гаал през май 2016 година.

Съвсем неотдавна в пресата се появиха слухове, че на "Олд Трафорд" сериозно се опасяват от напускане на Моуриньо след края на сезона. Пресата твърдеше, че Жозе не желае да пуска корени в Манчестър, като специалистът продължава да живее в хотел и при всяка възможност пътува до Лондон при семейството си.

Тези опасения обаче се оказаха напразни. Както съобщава ВВС, желанието на Моуриньо и босовете на клуба за продължаване на сътрудничеството се оказа взаимно. Страните са постигнали съществен прогрес в преговорите и подписването на нов контракт е само въпрос на време.

Дори португалското издание The National и журналистът Анди Митън твърдят, че Жозе вече е подписал новия договор и клубът остава само да го обяви. Съглашението е до 2021 година с възможност за удължаване с още един сезон. Предвидено е увеличаване на заплатата на португалеца в съответствие с пазарната обстановка. Към момента Моуриньо получава по 15 милиона пауна на година плюс бонуси.

Напомняме, че през първата година от работата си на "Олд Тарфорд" Жозе спечели Купата на Лигата и Лига Европа. През тази кампания Юнайтед е втори в класирането на Висшата лига.

 

  Сподели
55