Миноле: Ситуацията с вратарите е нездрава в Ливърпул


Н. Гавазов

Миноле: Ситуацията с вратарите е нездрава в Ливърпул

Симон Миноле изрази разочарованието си от решението на Юрген Клоп да направи Лорис Кариус основен вратар на отбора. Неотдавна немският специалист намекна, че сънародникът му ще бъде титуляр в следващите мачове на тима и това намери своето потвърждение в дербито с Манчестър Сити - белгиецът остана на пейката, а Кариус застана между гредите.

Очевидно е, че Миноле не е доволен от това развитие и призна, че ще помисли за бъдещето си в Ливърпул.

"След всичко, което бе през този сезон, сега ситуацията се изясни за мен. Клоп бе честен с мен. Естествено, не съм доволен, но трябва да уважавам решението на мениджъра. Играхме с Евертън, а след паузата и с Манчестър Сити. В мен вече се бяха зародили подозрения, но сега вече те се потвърдиха.

Винаги се старая да запазя спокойствие. В миналото се връщах по-силен след подобни ситуации.

Но разбира се, имам нужда да се замисля за бъдещето си. Мога само да се концентрирам върху работата и да се раздавам на максимум. През лятото е Световното, аз ставам на 30. Тази ситуация не бива да продължава дълго. Повече не мога да губя време", заяви Миноле.


"Четох, че съм се скарал с Клоп, но всичко това не отговаря на истината. Преди десет дни, след мача с Бърнли, аз разговарях с Клоп. В празничния период треньорският щаб извърши ротация на вратарите, а аз смятам, че тази ситуация е нездрава за вратарите. Клоп ми каза същото, което говори и по-рано. Естествено, не бях радостен, но не е имало спорове.

Роберто Мартинес бе един от първите, които ми позвъни след решението на Клоп. Ценя това. Знам, че той е уверен в мен. Направих добро впечатление в последния приятелски мач срещу Япония. Но винаги е важно да играеш редовно", каза още стражът.

 

  Сподели
104