Конте: Проблемът не е в Мората, а в отбора


Н. Гавазов

Конте: Проблемът не е в Мората, а в отбора

Мениджърът на Челси Антонио Конте сподели мнение за равенството 0:0 с Лестър от 23-я кръг ма Висшата лига на Англия.

"Не можем да вкараме в продължение на три поредни мача, но мисля, че проблемът се състои не само в Алваро Мората, а в отбора като цяло. В сравнение с миналия сезон пропускаме по-малко и демонстрираме по-уверена игра в отбрана, но действаме много неефективно в завършващия стадии.

Нашите защитници имаха много положения, но те не успяха да се възползват. Трябва да подобрим играта си в този аспект. Въпреки всичко, повтарям, проблемът не е в Мората или Батшуай, ако последният е на терена. Ние трябва да подобрим качеството на играта си в завършващата фаза.

Не забравяйте, че през миналия сезон имахме други футболисти. При нас се случиха изменения в състава, а на мен ми се наложи да търся нужния баланс. Срещу Норич играхме 3-4-3 с Вилиан, Педро и Батшуай в атака, а също така с Дринкуотър и Бакайоко в средата на терена, но също не успяхме да вкараме.

Проблемът не е в схемата. Независимо от тактиката, ние пропускаме и вкарваме по-малко от миналия сезон. Ако искаме да вкарваме и да побеждаваме, ние трябва да подобрим ситуацията с ударите извън наказателното поле", заяви Конте.

 

  Сподели
227