Жозе: Не мога да купя шестима за по 100м като Гуардиола


И. Ангелов

Жозе: Не мога да купя шестима за по 100м като Гуардиола

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отново прицели нападките си към ресурсите на лидера в класирането на Висшата лига Манчестър Сити. В момента "гражданите" са на първо място с 15 точки пред Юнайтед и все още нямат загуба през сезона. През лятото Пеп Гуардиола похарчи над 220 милиона лири за защитници в тима.

"Мислите ли, че тук клубът може да удари 600 милиона в масата и да каже 'хайде да купим шестима за по 100 милиона'? Това не може да се случи в този клуб. 

"Аз не мога да очаквам клубът да направи това, така че е важно да разберете какъв е пазарът, особено за топ отборите. Без да отнемам от постижението на Манчестър Сити, но Пеп идва, имаше английски вратар - Джо Харт, не го хареса и си купи вратаря на Барсенало - Клаудио Браво. След това не хареса и него и си взе друг - Едерсон. Него го харесва.

"Имаше Сабалета и Коларов - двама много добри, но над 30-годишни. Искаше да ги замени, но не ги замени с двама, а с трима. Единия от Тотнъм - Кайл Уокър, един от Монако - Бенджамин Менди, и един от Реал Мадрид - Данило.

"Ние можем ли да закупим 6-7 човека наведнъж? Можем ли да инвестираме 600-700 милиона? Не. Така че ще е сложно. Аз мисля, че в последните години пазарът върви в такава посока, че трябва да си в отбора без лимит на харчовете, за да купуваш. Няма финансов феърплей, няма нищо. Ние не искаме това."

  Сподели
442