Почетино: Трудно е да задържиш топ играчите


И. Ангелов

Почетино: Трудно е да задържиш топ играчите

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино призна, че напускането на Кайл Уокър в посока Манчестър Сити е пример за това как тимът на "шпорите" не може да задържа най-добрите си играчи. 

"Точно така. И аз съм съгласен с вас. Може би някои играчи не са съгласни с нашия план и те са прави да се оплакват. Те са прави да говорят и да искат да постигнат нещо, или да искат да напуснат. Те могат да искат друго предизвикателство защото всички сме различни и имаме различна мотивация и цели. В живота това е нормално.

"Най-важното е да се говори, да се определи план за всеки и всички да са щастливи защото животът е до това да си щастлив. Човек не трябва да губи време в лоши изживявания защото животът е кратък."

Запитан за ситуацията с Кайл Уокър:

"Не се притеснявам защото в края има три части във всяка футболна ситуация - едната е играчът, едната е клубът, който е собственик, а другата част е закупуващият отбор. Всички те трябва да се съгласят на решение, което ги задоволява. Аз мисля, че не сме притеснени от напускането на Уокър. 

"Ние познаваме проекта си и ще опитаме да го развием. Той не е само за днес и утре, а ще се прилага дългосрочно. Трябва да мислим с години напред. Това е планът за Тотнъм. За друг отбор може да е важно да спечели днес."

  Сподели
75