Гуардиола е горд от рекорда


Н. Гавазов

Гуардиола е горд от рекорда

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели радостта си след рекордната 15-та поредна победа във Висшата лига. В сряда вечер "гражданите" без каквито и да е проблеми се справиха със Суонзи, отправяйки четири гола във вратата на "лебедите". По такъв начин Сити продължи своята победна серия до 15 мача, което нито един отбор в Англия не е постигал преди това.

Гуардиола, който също така е творец на рекордни победни серии в Ла Лига (14) и Бундеслигата (19), изрази гордостта си от постижението.

"Историята познава различни удивителни отбори като Ливърпул през 80-те години, Юнайтед при Сър Алекс или Челси при Жозе Моуриньо. Но ние сме първите, които успяват да постигнат 15 поредни победи. Ако не спечелим титлата обаче, това ще си остане само един рекорд и този рекорд все някога ще падне, макар че няма да е толкова лесно", заяви Гуардиола.

"Наистина е трудно да постигнеш 15 поредни победи във Висшата лига на Англия. Разбира се, в някои мачове имахме късмет и вкарахме в последните минути, като, например, срещу Борнемут. Но това много значи и показва, че ние имаме вяра и желание да побеждаваме отново и отново", каза още испанецът.

"Това много значи. Все някога рекордът ще падне, защото рекордите съществуват, за да бъдат подобрявани, но е факт, че първи постигнахме 15 поредни победи при това на такова ниво на конкуренция, а това показва, че сме силни в главата. Понякога конкуренцията може да се отпусне, но за 15 поредни победи ти трябва да бъдеш съсредоточен всеки път. Много, много се радвам", завърши Гуардиола.

 

  Сподели
72