Матеус: Кейн е желан от всеки отбор


И. Ангелов

Матеус: Кейн е желан от всеки отбор

Бившата звезда на Германия и Байерн Мюнхен Лотар Матеус вярва, че Хари Кейн би бил успешен нападател във всеки отбор в Европа. В последната среща на шпорите Кейн вкара два пъти в победата с 5:1 срещу Стоук Сити и така достигна до 50 гола през календарната 2017-та година, колкото има единствено Кристиано Роналдо.

"Всички в Европа говорят за Хари Кейн. Сега определено ще се говори за него дори повече в Италия след като Тотнъм изтегли Ювентус в един мач, който всички ще искат да гледат. 

"Аз наистина харесвам Кейн. Ако бях мениджър и имах парите, щях да го купя още утре. Единственият играч, който бих предпочел в неговата позиция е Роберт Левандовски, но Кейн е много по-млад и се подобрява още. Той работи много здраво, включва се, движи се на правилните места и създава за отбора си. Има нещо, което никой не може да оспори - той знае как да вкара. 

"Това е най-страхотното нещо за един нападател - да намира мрежата от всякаква дистанция, с двата крака и с глава. Той се адаптира към всяка ситуация, инстинктивно, и винаги изглежда на правилното място, което е дарба за най-добрите нападатели. Няма съмнение, че може да играе във всеки отбор в Европа. Това включва Реал Мадрид и Барселона."

  Сподели
105