Легенда: Клоп подцени мърсисайдското дерби


Н. Гавазов

Легенда: Клоп подцени мърсисайдското дерби

Легендата на Ливърпул Фил Томпсън е на мнение, че мениджърът на "червените" Юрген Клоп е недооценил важността на дербито с Евертън, след като не е пуснал най-силния си състав. Напомняме, че след победата със 7:0 над Спартак немецът извърши седем промени в отбора за дербито. Юрегн започна с резервите Алекс Окслейд-Чембърлейн и Доминик Соланке, а лидерите Фелипе Коутиньо и Роберто Фирмино останаха не пейката.

Томпсън смята, че основната причина за изпуснатата победа е подценяването на Евертън от страна на Клоп.

"Ние, феновете на Ливърпул, се оплаквахме от прекалените ротации през последните седмици и това му помагаше. Но става дума за дерби! В дербитата се пускат най-силните състави. Изборът на състав веднага предизвика безпокойство в мен, защото Клоп не разбра колко важен е този мач. Той пусна състав, който подхожда за средняк, а не за дерби. Може би причината е някаква самоувереност, която му изигра лоша шега.

Ротацията за такъв мач винаги носи риск след себе си. Това не ми се побира в главата. Знам, че е важно да се използва ротация, но ние подкрепяме този клуб през целия си живота. Знаехме, че Евертън ще паркира три автобуса и за да бъдат преодолени те, ще трябва играч с уменията на Коутиньо. Освен това аз не бих тръгнал да сменям Мохамед Салах. След изваждането му те нямаха чисто положение за гол.

През миналия януари той изгоря, след като не въртеше състава. Но през този сезон виждате, че е направил най-много промени от всеки друг отбор и това също е прекалено", заяви Томпсън.

 

  Сподели
106