Хюпия: Няма нужда Ливърпул да купува


И. Ангелов

Хюпия: Няма нужда Ливърпул да купува

Бившият защитник на Ливърпул Сами Хюпия сподели мнението си, че мениджъра Юрген Клоп няма причина да харчи пари за нови играчи през януарския трансферен прозорец. "Червените" са на четвърто място в класирането към момента като спечелиха 7 от последните си 9 срещи във всички турнири, без да допуснат загуба.

Това е голямо подобрение след статистиката от 2 победи от 10 в периода преди това, като Хюпия сподели, че съставът според него е достатъчно добър в момента:

"В момента, аз мисля, че в никоя зона няма нужда от подобрения. Ние печелим срещи и вкарваме голове, и дори запазваме сухи мрежи, така че всичко е добре в момента. Всяка година ти искаш да вървиш напред и да се подобряваш. 

"Този сезон печеленето на Висшата лига ще е много, много трудно защото сме много зад Манчестър Сити, а те печелят точки всеки уикенд. Има и отбори между нас и върха, които ще се възползват ако Манчестър Сити загуби точки. Минималната цел, разбира се, ще е попадането в топ 4 за Шампионска лига догодина, като дори можем да спечелим Шампионска лига.

"Има два начина да се подобряваш всяка година - или развиваш играчи или купуваш играчи. Аз не съм говорил с Юрген Клоп скоро, така че не зная какво планира, но е важно да се намерят играчи, които подхождат на тима. Например, Мохамед Салах. Той дойде и се вписа в тима, беше перфектен играч и се справя добре за момента. Много е важно да се открият правилните хора за привличане. 

"Няма да има смисъл да купиш човек за 100 милиона лири и след това да разбереш, че не се вписва в отбора и стила. Разбира се, нямам търпение за трансферния прозорец. Клоп ще води нещата и се надяваме да взима правилните решения когато дойде момент за решаване. Аз мисля, че той е добър за развитието на играчите и той вярва на младежи като Арнолд и Джо. Когато те получават повече минути, те се развиват и мисля, че един ден ще са ядрото на тима. Чакам това време."

  Сподели
137