Клоп не се интересува от сравненията между Салах и Суарес


Н. Гавазов

Клоп не се интересува от сравненията между Салах и Суарес

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отказа да прави паралел между своя най-добър голмайстор Мохамед Салах и бившата звезда на "червените" Луис Суарес. Пристигналият от Рома египтянин веднага започна да показва игра на най-високо ниво. На сметката на египтянина има 12 гола в 14 мача от Висшата лига, включително и дубъл срещу Стоук Сити в средата на седмицата. Резултатността на Мохамед напомни на феновете на Ливърпул за Луис Суарес, който клубът не можа да удържи от трансфер в Барселона.

Клоп обаче смята Салах за "друг играч".

"Не съм заинтересован от такъв род сравнения. Харесва ми настройката на Луис Суарес и стила му на игра, но той не е играч на Ливърпул. Уважавам го. Той е легенда на Ливърпул. Става дума за великолепен играч, великолепен до момента. Но няма нужда да сравнявам тези футболисти. В лицето на Мо ние притежаваме друг играч, който оказва голямо влияние върху нашата игра. Това е история за социалните мрежи и мен малко ме интересува", заяви Клоп.

"Как все още се изненадвам на играта му? Той е тук от няколко месеца, а веднага се вписа в отбора. Мо е открит към всичко, включително и новите неща, които вършим на тренировките, а също така към интензивността на тази лига. Той също игра на високо ниво през предишните две-три години, но в друга страна. Хората в Англия се изненадват, че игра, който е добър в друга лига, може да е добър и във Висшата лига. Ние се надявахме на това, когато подписвахме с него. Дори е по-добре. Но както е със всички играчи по света, за да се представиш ярко, съотборниците ти трябва да създадат нужните условия за това", каза още немецът.

 

  Сподели
193