Венгер определи главната трансферна цел за януари


Н. Гавазов

Венгер определи главната трансферна цел за януари

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер избра полузащитника на Шалке 04 и националния отбор на Германия Леон Горецка за своя цел номер едно за замяна на Месут Йозил. През лятото "артилеристите" привлякоха Сеад Колашинац от Гелзенкирхен, който великолепно се вписа в отбора на Венгер. Арсенал успя да получи играча като свободен агент.

Сега лондончани мечтаят по същия начин да придобият правата върху Горецка, чийто контракт изтича в края на сезона. Леон отдавна има предложение от Шалке 04 за нов контракт, но играчът предпочита да остави отворена темата, в търсене на по-добри варианти.

Както в случая с Йзил за Арсенал, януарският трансферен прозорец е последна възможност за Шалке 04 да получи някакви пари за своята звезда. Според немски източници, клубът от Бундеслигата е открит за продажба на Горецка по средата на сезона, но самият футболист желае да отложи бъдещето си за лятото.

Независимо от интереса от страна на Манчестър Сити, Ливърпул, Ювентус и Байерн Мюнхен, Горецка разбира, че може да получи по-добри условия през следващото лято, когато той ще е достъпен без всякаква компенсация. В добавка не е добра идея да смени клуба по средата на сезон, който завършва със Световно първенство.

Арсенал внимателно следи ситуацията около 22-годишния футболист, като още в първите дни на януари ще влезе в контакт с агентите на Леон, за да сключи предварителен договор с играча. Венгер твърдо е решен да използва Горецка като замяна на Йозил, който до момента отказва да подпише нов контракт. Ако лондончани успеят да постигнат целите си по отношение на играча на Шалке 04, тогава вероятно ще се стигне до скоростна продажба на Месуъ, за да могат да бъдат взети някакви пари от него.

 

  Сподели
175